Vajaamiehinen Vilpas taipui loppuminuuteilla Kobrille

0

Ilman sen suurempaa panosta kauden loppuun pelaava Vilpas kärsi 85-87-vierastappion Lapuan Kobrien vieraana keskiviikkona. Samalla Kobrat nousi Korisliigan sarjataulukossa Vilppaan ohi yhdeksänneksi.

Vilpas johti ottelua vielä viisi minuuttia ennen loppua 71-76, mutta Kobrat tuli rinnalle ja ohi.  Tappio oli Vilppaalle jo kauden yhdeksäs alle viiden pisteen tappio.

Tasaisen ottelun ratkaisukohta on helppo löytää tilastopaperista: Kobrat heitti ottelussa peräti 39 vapaaheittoa, Vilpas vain yhdeksän.

Vilppaan parhaat pistemiehet olivat William Walker (22) ja Malik Story (21). Loppuminuuteilla kovia kolmosia upottanut Sami Ikävalko heitti 20 pistettä. Virhevaikeuksissa ollut Killan Larson heitti 12 pistettä ja otti 10 levypalloa.

Vilpas oli Lapualla vain kahdeksan terveen pelaajan voimin. Poissa olivat muun muassa kapteeni Jukka Kataja, Samu Kaaresvirta, Ville Hänninen ja pelintekijä Darren Duncan. Näin pelaavaan kokoonpanoon nousi Vilppaan oma poika Jesse Virtanen.

Kobrien tehoista vastasi jenkkikolmikko Paul Carter (30 pistettä/12 levypalloa), Chris Braswell (25/10) ja Austin Rowland (17/8). Kolmikko teki siis Kobrien 87 pisteestä 72.

Vilppaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Kouvoja vastaan.