Venäläinen ruoka on tuhtia

0
keittiö
Ludmila Tähtinen parantaa kaupasta ostettua hapankaalia lisäämällä joukkoon karpaloita, tuoretta sipulia ja öljyä.

Pekonilla peiteltyä lihamureketta, smetanan kanssa tarjoiltavaa seljankaa ja blinejä sokerisen, kondensoidun maidon kera. Salolaisessa Ludmila ja Henri Tähtisen kodissa syödään tuhtia venäläistä ruokaa, jonka tekemisen Ludmila Tähtinen oppi lapsuuden Neuvostoliitossa.
Keskiviikkokeittiön Maailman makuja Salosta -juttusarjassa Tähtinen kertoo ruokafilosofiasta, jossa ruokaa ei heitetä roskiin, vaan sille keksitään aina käyttöä. Suomalaista pyttipannua vastaa seljanka, keitto, joka voidaan valmistaa kaikista kaapista löytyvistä tähteistä vaikkapa juhlaa seuraavana päivänä.

Lue lisää keskiviikon 18.3. lehdestä.