Venla Hyttinen passasi LP Viestin välierien avausvoittoon

0
Avausottelu oli LP Viestille toisen erän alkua lukuun ottamatta yhtä juhlaa.
Avausottelu oli LP Viestille toisen erän alkua lukuun ottamatta yhtä juhlaa.
Avausottelu oli LP Viestille toisen erän alkua lukuun ottamatta yhtä juhlaa.

LP Viesti murjoi Woman Volleyn nurin lentopallon naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussa. Ilman ykköspassareitaan pelanneiden joukkueiden kohtaamisessa LP Viesti vei voiton Salohallissa selvästi erin 3-0 (25-15, 25-23, 25-14).

Sekä LP Viestin Viktoriia Tuchashvili että WoVon Heidi Rovanperä huilasivat tämän ensimmäisen kohtaamisen. LP Viestin taktiikka pelkistyi Venla Hyttisen passeilla normaalista: hyökkäykset tehtiin suurimmaksi osaksi laitojen kautta.

Sieltä Lena Lymareva takoi ottelun ykköstehoiksi 17/+13. Kokonaisuutena loistavinta jälkeä teki kuitenkin Dubravka Rakic: 16 hyökkäyksestä peräti 12 tuotti joukkueelle suoran pisteen. Anu Ennok tehtaili saldon 9/+5, Laura Pihlajamäki 10/+7 ja vain neljästi hyökännyt Kaisa Jokinen 3/0.

Reilusti alle kaksikymppiset Jessica Kosonen ja Nelli Rantanen olivat WoVon pelaajina kovassa paikassa. Heille kertyi joukkueestaan eniten passeja (23). Näistä Kosonen löi joukkueensa korkeimman pistemäärän, 11/+4. Rantasen saldo oli 6/0.

WoVon etsikkoaika oli toisessa erässä, jota se johti pitkään selvällä erolla. Vielä tilanteessa 20-22 erä oli vahvasti tarjolla rovaniemeläisille. Lopulta joukkueen vastaanottoprosentti jäi liian matalaksi, ja sitä kautta myös hyökkääminen hankaloitui merkittävästi.

Joukkueet siirtyvät seuraavaksi Rovaniemelle. Siellä pelataan lauantaina ja sunnuntaina välieräsarjan osat kaksi ja kolme. Ensi viikon tiistaiksi (17.3.) siirrytään takaisin Salohalliin. Loppuotteluun selviytyy neljällä voitolla.