Vilpas ei osaa voittaa Bisonsia

0
Vilppaan William Walkerin kanssa korin alla taistellut Bisonsin Pierre Jallow on tärkeä loimaalaisille keskellä hurjaa ottelutahtia.

Vilpas kärsi kolmannen tappionsa Loimaan Bisonsille kolmen viikon sisällä. Bisons voitti Korisliigassa putoamista vastaan taistelevan Vilppaan keskiviikkona Salohallissa pistein 75-81 (39-38).

Vilpas pelasi hyvää koripalloa avauspuolikkaalla. Ainoa isompi nukahdus tuli kolmannen neljänneksen alussa. Bisons vei viiden minuutin pätkän 0-14, mikä koitui ottelun ratkaisuksi. Kaiken huipuksi Vilppaan pelintekijä Darren Duncan loukkasi jalkansa blokattuaan Anthony Hilliardin läpiajon komealla tavalla. Duncan ei pelannut ottelussa tuon tilanteen jälkeen.

Päätösneljänneksellä Vilpas pysyi mahtiottelun pelanneen Killian Larsonin koreilla koko ajan iskuetäisyydellä, mutta todellista uhkaa Vilppaasta ei tälläkään kertaa Bisonsille ollut, vaikka joukkue pelasikin kohtalaisen hyvän ottelun. Vilppaan edellinen voitto Bisonsista on yli kolmen vuoden takaa.

Larson heitti ottelun korkeimman pistemäärän (32) ja kahmi eniten levypalloja (14). Kukaan muu Vilppaasta ei päässyt yli 10 pisteen tai 10 levypallon.

Muun muassa ilman Roope Ahosta pelanneen vajaamiehisen Bisonsin ulkomaalaiskolmikko Hilliard (22), Martin Zeno (20) ja Travis Nelson (13) teki yhteensä 55 pistettä. Tuukka Kotti säesti 16 pisteellä. Bisonsin riveissä debytoi I divisioonassa kovaa jälkeä tehnyt Pierre Jallow. Suomalaistunut Jallow teki 13 minuutissa neljä pistettä ja otti kaksi levypalloa.

Vilppaan seuraava ottelu on perjantaina Töölön Kisahallissa pudotuspelipaikkansa käytännössä varmistanutta Helsinki Seagullsia vastaan.

Vilppaan William Walkerin kanssa korin alla taistellut Bisonsin Pierre Jallow on tärkeä loimaalaisille keskellä hurjaa ottelutahtia.
Vilppaan William Walkerin (vas.) kanssa korin alla taistellut Bisonsin Pierre Jallow on tärkeä loimaalaisille keskellä hurjaa ottelutahtia.