Hirsjärven uimarantaan vaikea saada rasite Somerolla

0

Palomiesten omistaman Havuharjun vaihtaminen kaupungin rantasaunaan on Somerolla jumittunut toistaiseksi kysymykseen uimarannan käytöstä. Saunan vieressä sijaitsevaan rantaan ei kohdistu perinteistä rasitetta kylän yhteisestä uimarannasta, mutta alueelle on merkitty rantaosayleiskaavassa yleinen uimaranta.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen toteaa, että yleistä kaikkia kuntalaisia koskevaa rasitetta ei voi maanmittaustoimituksen kautta perustaa kauppaan liitettäväksi. Rasite pitäisi kohdistaa tiettyihin tiloihin.

Someron Palomieskerho haluaisi vaihtaa keskustan kupeessa sijaitsevan Havuharjun virkistysalueen Hirsjärven rannalla seisovaan rantasaunaan. Someron kaupunginvaltuusto palautti vaihdon viime viikolla uuteen valmisteluun uimarannan vuoksi.

Hirsjärven ranta ei kuulu Someron virallisiin uimarantoihin, joita on kuusi.