Hovioikeus langetti kotkalaisnuoren puukotuksesta elinkautisen

0

Itä-Suomen hovioikeus on muuttanut kotkalaisnuoren puukottamisesta annetun tuomion elinkautiseksi. Hovioikeuden mukaan Dzmitry Tsiakuchau syyllistyi murhaan, kun hän puukotti nuorukaisen kuoliaaksi Kotkassa marraskuussa 2013.
Kymenlaakson käräjäoikeus oli tuominnut vuonna 1994 syntyneen Tsiakuchaun taposta 10 vuodeksi vankeuteen. Hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, että tappo on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa´alla tavalla. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.
Hovioikeus myös korotti uhrin vanhemmille maksettavia kärsimyskorvauksia.
18-vuotias mies surmattiin lyömällä tätä yli 10 kertaa veistellä. Teon jälkeen tuomittu piilotti ruumiin maastoon, josta se löytyi noin viikkoa myöhemmin. Tekovälineen poliisi löysi Kymin lentokentän maastosta.

STT