Huipputason testihuone Salon Meriniittyyn

0
Mittahuone vuorataan radiotaajuuksia vaimentavalla esistekerroksella. Matti Alen esittelee 60 senttiä paksua eristettä.

Mativation Oy rakentaa Salon Meriniittyyn häiriösuojattua, radiokaiutonta mittahuonetta. Monikäyttöinen huone palvelee ensisijassa elektroniikkalaitteita valmistavia yrityksiä, jotka voivat teettää siellä tuotekehityksenaikaista laadunmittausta.

– Salossa on kymmenkunta elektroniikka- ja laitetuotantoa tekevää toimijaa, jotka hyötyvät tästä, Mativationin toimitusjohtaja Matti Alen kertoo merkittävästä investoinnista.

Tuotekehitysaikaisessa testauksessa mitataan laitteita, joista epäillään tulevan häiriöitä. Testattava laite voi olla puhelin, silitysrauta tai vaikka sähköauto, mikäli se mahtuu mittahuoneen ovesta sisään. Testausraportin perusteella tuotteelle voidaan hakea CE-merkintä.

Testihuone laitteineen on ollut Nokian Oulun tuotekehityksen käytössä. Kun toiminta lakkautettiin, huippuluokan kokonaisuudesta oli useita kiinnostuneita. Matti Alen on tyytyväinen sen saamisesta Saloon.

– Tämä on tällainen kerran elämässä tilaisuus. Tulevaisuus näyttää, kuinka hyvä juttu tämä on.

Lue lisää 8.4. Salon Seudun Sanomista.