Kosken lukiosta ponnistetaan talkoilla ulkomaille

0

Kosken lukion kakkoskurssilaiset tekevät joka kevät yhteisen matkan ulkomaille. Kahdeksan vuotta sitten liikkeellä oli ensimmäinen porukka ja sen jälkeen kurssimatka on tehty joka kevät. Tällä kertaa 40 oppilasta ja 4 opettajaa suuntaa toukokuussa viikoksi Italiaan.

Kyseessä on melkoinen ponnistus, sillä pienen lukion porukka kerää joka kerta matkarahat pääosin talkoilla. Tämän kevään matka maksaa yhteensä noin 44 000 euroa, josta oppilaat ovat keränneet erilaisilla talkoilla ja tempauksilla 27 000 euroa.

Oppilaille on puolentoista vuoden aikana tullut monenlainen työ tutuksi. He ovat istuttaneet metsää, pesseet autoja, tehneet kaupoissa inventaarioita, leiponeet kakkuja ja pipareita ja järjestäneet erilaisia tapahtumia tanssiaisista alkaen.

Oppilaat vakuuttavat, että yhteinen matka kannattaa. Nuoret kertovat ikimuistoisista yhteisistä hetkistä. Heidän mukaansa tylsäkin työ on tuntunut mukavalta hyvässä porukassa. Yhteinen tavoite on myös tiivistänyt yhteishenkeä.

Kopio Pyry Koskela
Marttilalainen Pyry Koskela keräsi matkarahaa muun muassa autoja pesemällä.