LähiTapiola Etelä paransi tulostaan

0

LähiTapiola Etelä paransi kannattavuuttaan ja vakavaraisuuttaan LähiTapiolan alueyhtiöiden joukosta eniten. Yhtiön virallisen tilinpäätöksen mukainen ensivakuutuksen maksutulo oli 30,5 miljoonaa euroa. Korvaus- ja liikekulujen suhde vakuutusmaksutuottoihin, eli yhdistetty kulusuhde, oli 83 prosenttia.

Yhtiön kokonaistulos oli hyvä, verojen jälkeen 2,1 miljoonaa euroa. Kokonaistulokseen vaikutti tuottava sijoitustoiminta, jonka nettotuotto käyvin arvoin oli 5,4 prosenttia. Sijoitustoiminnan perustehtävä on turvata vakuutusyhtiöiden vakavaraisuus eli korvausten maksamiskyky.

– Alueyhtiö sijoittaa asiakkaiden pääomia pääasiassa osakkeisiin, kiinteistöihin ja korkosijoituksiin, LähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerström toteaa.

Yhtiön alkuvuoden kasvu on ollut vahinkovakuuttamisessa kuusi prosenttia. Eniten kasvua tulee henkilövakuuttamisesta.

LähiTapiola Etelällä on henkilökuntaa tällä hetkellä 69 henkilöä ja edustajia 10. Kuluvan vuoden aikana LähiTapiola Etelä palkkaa lisää työntekijöiden määrää viidellä henkilöllä.