17-vuotias salolaispoika keksi SPR:n Veripalvelulle tärkeän työkalun

0
Petteri Timonen on tyytyväinen, kun pystynyt tekemään suuren ja hyödyllisen työn Veripalvelulle.
Petteri Timonen opiskelee parhaillaan tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa.

Petteri Timonen on tyytyväinen, kun on pystynyt tekemään suuren ja hyödyllisen työn Veripalvelulle.

Suomessa tarvitaan joka päivä lähes tuhat verenluovutusta. Salolaisen Petteri Timosen suunnittelema ja toteuttama verenkeräyksen optimointityökalu antaa SPR:n Veripalvelulle jo pidempään kaivattua, tärkeää tietoa väestöstä ja verenluovutustilaisuuksista.

– Petteri on tehnyt helpoksi nähdä, missä verenluovutusikäinen väestö on ja missä nykyiset luovuttajat asuvat, SPR:n verenluovutustoiminnan johtaja Satu Pastila kertoo.

Tietoja on ollut äärimmäisen hankala tulkita Veripalvelun nykyisellä, excel-pohjaisella ohjelmistolla.

Ohjelmointityökalu toi Timoselle voiton tämän vuoden Tutki–Kokeile–Kehitä-kilpailussa. 17-vuotiaan lukiolaispojan työ on merkittävä saavutus. Hän lähtee ensi syyskuussa Italiaan Milanon Maailmannäyttelyn yhteydessä järjestettävään kutsukilpailuun edustamaan Suomea.

Petteri Timonen on lahjakas lukiolainen: hän on tämän kevään ylioppilas kahden vuoden opiskelun päätteeksi. Vuodet ovat olleet tiivistä koulunkäyntiä Päivölän kansanopiston matematiikkalinjalla. Matemaattis-luonnontieteellisten opintojen ohessa Timonen suoritti lukion Valkeakosken Tietotien lukiossa. Timonen on myös käynyt lukion ohessa töissä Nokiassa.

Lue lisää nuoresta lahjakkuudesta sunnuntain 12.4. Salon Seudun Sanomista