Salon seutu menetti kaksi paikkaa Turkuun – Hemmilä ja Heikkilä putosivat eduskunnasta

0
Pertti Hemmilä on varapaikalla eduskuntaan.

Pertti Hemmilä on varapaikalla eduskuntaan.

Salon seudun kansanedustajien määrä putosi neljästä kahteen eduskuntavaaleissa. Pertti Hemmilä (kok.) ja Lauri Heikkilä (ps.) eivät saaneet jatkokautta Arkadianmäellä.

Kokoomus sai Varsinais-Suomesta neljä edustajaa uuteen eduskuntaan. Viimeisen paikan nappasi turkulainen Saara-Sofia Siren. Salolainen Hemmilä sai 300 ääntä vähemmän kuin Siren. Hemmilä on varapaikalla.

Perussuomalaiset sai maakunnasta kolme edustajaa. Marttilalaisen Heikkilän äänipotti 3648 ei riittänyt edes varapaikalle. Uutena perussuomalaisena eduskuntaan nousee turkulainen Ville Tavio. Paikkansa uusivat Kike Elomaa ja Maria Lohela. Perussuomalaisten varapaikalla on Wilhelm Junnila ja Heikkilän edellä myös Janne Aso.

Salon seudulta jatkaa eduskunnassa kaksi kansanedustajaa, salolainen Katja Taimela (sd.) ja sauvolainen Esko Kiviranta (kesk.).