Salon Toverit nousi koripallon II divisioonaan

0

Nuorten aikuisten miesten yleisseura Salon Toverit nousi kymmenvuotisjuhlakaudellaan koripallon II divisioonaan.

– Kauden puolivälissä aloitimme varovaisesti puhua noususta. Loppukaudella päätimme, että otamme nousun vastaan, SaTon Heikki Kiljunen kertoi.

SaTo voitti päättyneellä kaudella 21 ottelustaan 17. Joukkue teki sarjassa vasta viidenneksi eniten pisteitä, mutta Toverien puolustus oli alasarjoihin todella betoninen: keskimäärin vain 65,9 pistettä omiin.

Hyökkäyksessä tahtipuikkoa heilutti 25 pisteen keskiarvolla nakuttanut Tanel Niitväli, jonka joukkue kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Seuraavaksi Toverien katseet kääntyvät hiljalleen alkavaan jalkapallokauteen. IBK Medan kanssa fuusioitunut SaTo kuuluu Turun piirin Nelosen ennakkosuosikkeihin. Kolmella Toverilla on myös mahdollisuus harvinaiseen tuplanousuun, sillä SaTon koripallon nousujoukkueesta SaTon jalkapallojoukkueessa pelaavat Niitväli, Esa Anttonen ja Janne Savolainen.