SK Pohjantähti ja Turun Metsänkävijät voittivat Finnspring-viestit

0
Finnspringin naisten voittajakolmikko SK Pohjantähti, Paimion Rasti ja Koovee.

Suomusjärven Sisun järjestämän suunnistuksen suurtapahtuman Finnspringin toinen päivä vietiin läpi huomattavasti huonommassa säässä kuin lauantaina. Sunnuntaina vuorossa oli viestit, joihin oli ilmoittautunut yli 500 kolmihenkistä joukkuetta. Lisäksi henkilökohtaisiin yhteislähtöihin osallistui yli 150 suunnistajaa, eli sunnuntain kilpailuihin osallistui yhteensä komeat noin 1 700 suunnistajaa.
Naisten pääsarjan voiton vei SK Pohjantähti. Voittajajoukkueen ankkuri Marttiina Joensuu löi päätösosuudella Paimion Rastin Saara Norrgrannin. Maalissa eroa oli reilu minuutti. Kolmas oli Koovee yli neljä minuuttia Pohjantähdelle jääneenä.
Miesten pääsarjan voitti Turun Metsänkävijät, lähinnä ankkuri Scott Fraserin ansiosta. Toiseksi tuli Kooveen ykkösjoukkue ja kolmanneksi Kooveen kakkosjoukkue.
Seuraava suunnistuksen suurkilpailu on kahdesta suurviestistä ensimmäinen, eli Ruotsissa toukokuun toisena viikonloppuna käytävä Tiomila. Paimiossa järjestettävän Jukolan Viestin vuoro on kesäkuun toisena viikonloppuna.