Somalialainen keittiö suosii kamelinlihaa

0
Somaliassa ruokailuhetket ovat aina yhteisöllisiä. Ayan Najibyasin (oik.) valmistaman aterian ääreen asettuvat Hanad Abdullahi Musse ja Saara-tytär.
Somaliassa ruokailuhetket ovat aina yhteisöllisiä. Ayan Najibyasin (oik.) valmistaman aterian ääreen asettuvat Hanad Abdullahi Musse ja Saara-tytär.
Somaliassa ruokailuhetket ovat aina yhteisöllisiä. Ayan Najibyasin (oik.) valmistaman aterian ääreen asettuvat Hanad Abdullahi Musse ja Saara-tytär.

 

 

Somaliassa kameli on hyötyeläin. Siitä saadaan maitoa ja lihaa, sen nahasta valmistetaan tuotteita ja se on juhta ja matkustusväline.

Salossa asuvat Ayan Najibyasin ja Hanad Abdullah Musse vaalivat somalialaista ruokakulttuuria, vaikka kamelinlihaa ei ole Suomesta saatavissa.

Liha-kasvispadat ja riisi ovat tyypillistä ruokaa. Muslimien vaatimien tapojen mukaan teurastettua, tuoretta halel-lihaa käydään ostamassa Turusta.

– Somalialainen ruoka on tuoretta, mausteista ja hyvin suolaista, Abdullah Musse kuvailee.

Lue lisää keskiviikon 15.4. Salon Seudun Sanomista.