Täysautomaattinen aurinkosimulaattori kehitetty Muurlassa

0

Muurlassa on kehitetty maailman ensimmäinen täysautomaattinen aurinkosimulaattori, joka valvoo aurinkopaneelitehtaiden tuotteiden laatua.

– Tämä on uusinta tekniikkaa, jolla saadaan aikaan tasaista huippulaatua, myyntipäällikkö Jarno Ruohonen Movetec Oy:stä sanoo.

Ulospäin laite näyttää vaatimattomalta. Kolme metriä pitkän ja pari metriä korkean laatikon kyljessä on kaksi näyttöä, näppäimistö ja muutama pyöreä nappula. Huipputeknologia on kätketty valotiiviin kuoren sisään.

Aurinkona säteilevät xenon-kaasupurkauslamput, joiden sekunnin miljoonasosien välähdyksestä laite mittaa aurinkopaneelin tehon. Kamera paljastaa kennoista mahdolliset säröt, joita ihmissilmä ei voi erottaa.

Testauslaite on syntynyt espoolaisen Endeas Oy:n sekä muurlalaisten Movetec Oy:n ja GreenLab Finland Oy:n yhteistyönä. Aurinkosimulaattori on Endeaksen, automaatio GreenLabin ja mekaniikka Movetecin.

 

GreenLabin Jarmo Aaltonen ja Movetecin Jarno Ruohonen iloitsevat maailman ensimmäisestä täysautomatisoidusta aurinkopaneelien testauslaitteesta.