Teemu Rannikko pyöritti Vilppaan kahdeksikon solmuun

0

Jo viikkoja ilman panosta tahkonnut Vilpas matkusti keskiviikkona Joensuuhun Korisliigan kuumimman joukkueen Katajan vieraaksi. Vain kahdeksalla pelaajalla matkaan lähtenyt Vilpas pisti urhoollisesti hanttiin Katajalle ja johti vielä avausneljänneksen jälkeen (19-20). Lopulta materiaaliero oli yksinkertaisesti liikaa, ja Kataja otti selkeän 87-74-voiton.

Ottelun ykköstähti oli Suomen koripallohistorian paras pelintekijä Teemu Rannikko, joka heitti tappavalla tarkkuudella 24 pistettä ja antoi 13 koriin johtanutta syöttöä. Rannikon näpit olivat siis reippaasti yli 50 pisteessä mukana. Katajan jenkkikolmikko Robert Arnold (19 pistettä/4 levypalloa), Tom Knight (15/13) ja Ken Horton (16/8) oli tasaisen hyvä.

Vilppaan isot miehet Killian Larson (25/12) ja William Walker (2012) pelasivat kovat minuutit hyvillä tehoilla. Malik Story sen sijaan teki 13 pelitilanneheitolla vain 12 pistettä. Sami Ikävalko heitti yhdeksän pistettä ja antoi kuusi korisyöttöä.

Vilppaan runkosarjan ja koko kauden viimeinen ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Lahdessa. Vilppaan loppusijoitus tulee olemaan joko yhdeksäs tai kymmenes.