Varsinais-Suomessa demareilta valui ääniä oikealle ja vasemmalle

0
Katja Taimela (sd.) sai neljä vuotta sitten pelkästään kotikaupungistaan Salosta yli 400 ääntä enemmän kuin nyt yhteensä.

SDP:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Vuokko Puljujärvi-Seila arvioi, että puolueen ääniä valui niin oikealle kuin vasemmallekin. Demarit menetti maakunnassa neljän vuoden takaisista vaaleista noin 10 000 ääntä ja yhden kansanedustajapaikan.

– Osa palkansaajien äänistä meni varmasti vasemmistoliiton Li Anderssonille ja osa perussuomalaisille, jonka eurokriittisyys ja maahanmuuttokriittisyys on varmasti puhutellut.

SDP ei onnistunut pitämään hallussaan eduskuntatyön päättävän turkulaisen Heli Paasion jälkeensä jättämiä ääniä. Paasio oli piirin äänikuningatar vuoden 2011 eduskuntavaaleissa liki 14 000 äänellä.

Puljujärvi-Seila uskoo, että Paasion puoluesidonnaiset äänestäjät antoivat äänensä kannatustaan nostaneille Eeva-Johanna Elorannalle ja Mika Maaskolalle. Maaskola jäi varasijalle, mutta turkulainen Eloranta jatkaa eduskunnassa yhdessä salolaisen Katja Taimelan ja turkulaisen Ilkka Kantolan kanssa.

Katja Taimelan kannatus romahti kotikaupungissaan lähes 2 900 äänellä neljän vuoden takaisesta. Silloin hän sai pelkästään Salosta yli 400 ääntä enemmän kuin nyt yhteensä. Taimela keräsi tällä kertaa eduskuntavaaleissa 6 048 ääntä.

Lue lisää tiistain 22.4.2015 lehdestä