Asvalttirahat ovat puolittuneet viidessä vuodessa

0
Osa töistä tehdään ilta- ja yötyönä suurien liikennemäärien vuoksi.
Osa töistä tehdään ilta- ja yötyönä suurien liikennemäärien vuoksi.

Päällystysmäärät Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa ovat pudonneet lähes puoleen viimeisen viiden vuoden aikana. Ely-keskuksen pääkohteita ovat vilkasliikenteiset moottoritie E18 sekä kanta- ja seututiet Varsinais-Suomessa.
Moottoritien uusi päällyste tehdään kokonaan uudella asvaltilla. Tiistaina kello 18. jälkeen alkava päällystäminen  Tammisillan ja Vistan liittymän välillä jatkuu pari viikkoa eteenpäin. Töitä paiskitaan tieosuudella iltakuudesta aamukuuteen.
– Moottoritie on pakko pitää kunnossa. Koko Varsinais-Suomessa päällystetään noin 300 kilometriä, mikä on noin 40 kilometriä viime vuotta enemmän, sanoo kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä Ely-keskuksesta.
Vähäliikenteisten teiden kuntoa ei pystytä lainkaan parantamaan nykyrahoituksella.
– Salossa on päällystetty 110-tien kohteet Salon ohikulkutien Hämeentien liittymästä Halikkoon sekä Korvenmäen ohituskaistat. Parhaillaan töitä tehdään Paimiossa maantiellä 2340 Tammisillan ABC:ltä Paimion keskustaan. Työt ovat ohi jo tiistaina.