Hulevedet puhdistamon kiusana Somerolla

0

Someron jätevedenpuhdistamolle viime vuonna tehty miljoonan euron parannus ei poistanut suurta hulevesiongelmaa. Jätevesiviemäreihin valuvat sadevedet ja lumien sulamisvedet laskevat puhdistamon tehoa ja johtavat ohijuoksutuksiin.

Tekninen lautakunta antoi hulevesien takia Someron Vesihuollolle puolitoista vuotta sitten kovat vaatimukset. Yhtiön piti korjata viemäriverkkoa puolella miljoonalla eurolla per vuosi ja rakentaa puskuriallas. Someron Vesihuolto korjasi viemäriverkkoa viime vuonna noin 30 000 eurolla. Yhtiön toimitusjohtaja Esa Heikkinen painottaa, että yhtiö selvitti sitä, mistä sadevesiä pääsee jätevesiviemäriin.

Someron teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jouko Elo (sd.) ymmärtää kartoitukset, mutta muistuttaa 500 000 euron ja 50 000 euron eron olevan huomattava. Elo korostaa, että hulevesiongelmaan on puututtava ripeästi.