Ilmakuvaa multikopterista

0
Henri Ahonen ohjaa multikopteri sauvolaisen puutarhan kuvauksissa.

Henri Ahonen ohjaa multikopteri sauvolaisen puutarhan kuvauksissa. Kuva: Helileijaa

 

Taloista on otettu ilmakuvia kautta aikojen, mutta nykytekniikalla omasta pihastaan on mahdollista teettää vaikka ilmasta kuvattu video.

Kameraa mukanaan kantava multikopteri voi nousta jopa 150 metrin korkeuteen hakemaan oikeaa kuvakulmaa, kopterilla voi ajaa puutarhan käytäviä pitkin tai kuvata kiinteistö aivan uudesta vinkkelistä. Ilmakuviin on mahdollista lisätä myös maan pinnalla otettuja kuvia.

Pienimpiin multikoptereihin voi kiinnittää pienen ja kevyen kameran. Isot kopterit kantavat järeän järjestelmäkameran, jolla voi ottaa laadukasta kuvaa ja videota. Isompi multikopteri on vakaampi kuin pienemmät laitteet.

Kopteriin kiinnitetty kuvauskamera vaatii oman kauko-ohjaimen ja käyttäjän. Kameramies voi ohjata kuvauskameraa vapaasti eri suuntiin omalta näytöltä seuraamalla. Toinen ohjaaja tarvitaan itse kopteriin.

Kopteria voi lentää ennakkoon määriteltyjen gps-pisteiden avulla tai kauko-ohjaimella haluttuun suuntaan. Laite toimii vakaimmin tuulettomassa säässä.

Paimiosta käsin työskentelevä Helileijaa Oy on kuvannut multikopterilla videota ja still-kuvia kiinteistövälityksen ja rakennusliikkeiden tarpeisiin. Myös kaupungit ja kunnat ovat ostaneet kuvauspalveluita.

– Yrityksille olemme tehneet esittelyvideoita, joissa kopterin lisäksi on maakuvausta. Olemme kuvaneet erilaisia tapahtumia ja musiikkivideoita. Tuotantoyhtiöt ovat ostaneet meiltä alihankintana kuvausta, kertoo Henri Ahonen Helileijaa Oy:stä.

 

 

Lue lisää 26.05.2015 ilmestyvästä Salkkarin Suvilehdestä