Kuoronjohtaja Marjukka Riihimäki kannustaa laulamaan yleisölle eikä kansiolle

0
– Ei ole olennaista kyetä esittämään vaikeita sävellyksiä, vaan tärkeintä on päästä vuorovaikutukseen yleisön kanssa, Marjukka Riihimäki (oik.) muistuttaa Armi Koskiselle (vas.), Erja Teräväiselle ja Anu-Miisa Forellille.

Kuoronjohtamisen suomalainen ykkösnimi Marjukka Riihimäki on innostunut opettamisesta vielä vuosikymmenten työuran jälkeen. Porvoossa asuva Riihimäki johtaa edelleen muun muassa maineikasta naiskuoro Philomelaa ja kamarikuoro Grex Musicusta. Hän käy mielellään myös vierailevana kouluttajana kuorojen luona eri puolilla Suomea. Viikonloppuna hän jakoi oppejaan kuoroharrastajille Somerolla.

Riihimäki korostaa, että kuorolaulajan ei pidä laulaa nuotteja, vaan esittää musiikkia nuottien takaa. Hänen omat kuoronsa eivät esimerkiksi käytä nuottikansioita esiintyessään.

– Ilman nuotteja laulaminen vapauttaa esiintymään yleisölle, kuuntelemaan muita ja luottamaan toisiinsa, Riihimäki toteaa.

Lue lisää keskiviikon 27.5.2015 lehdestä