Pale Saarinen soittaa Jimi Hendrixiä harmonikalla

0

Harmonikkamestari Pale Saarinen on toteuttanut kitarasankari Jimi Hendrixin toiveen erilaisuudesta. Saarisen kunnianhimoinen tavoite esittää Hendrixin musiikkia tavalla, jota ei ole aiemmin tehty, on jo herännyt mukavasti mielenkiintoa. Saarisen yhdessä solisti Reeta Vestmanin ja bändin kanssa tekemä Personal Contact -levy on saanut muun muassa Hendrixin perikunnan hyväksynnän.
– Hendrix on kulkenut jossain muodossa koko ajan mukana, vaikken ole sitä soittanutkaan, mutta kuunnellut ja analysoinut sitäkin enemmän. Olen hakenut pitkään tapaa ilmaista Hendrixin musiikkia haluamallani tavalla, Saarinen kertoo.
Saarinen haluaa tuoda esittämässään musiikissa Hendrixin esille nimenomaan säveltäjänä. Hendrixin monipuolisuus säveltäjänä oli häikäisevää.
Rootsharmonikan opettajina Saarisella ovat  toimineet Matti Viljanen ja Merja Ikkelä. Saarinen nimeää Viljasen suurimmaksi vaikuttajakseen Hendrixin ohella.
Saarisen ja Vestmanin lisäksi keikkailemaankin lähtevässä kokoonpanossa soittavat kosketinsoittaja Harri Taittonen, rumpali  Anssi Nykänen, basisti Ape Anttila ja kitaristi Tuomas Metsberg.