Perniöläiset keskittivät puolustuksensa lukion säilyttämiseen

0
Henkilöstö- ja talouspalveluiden päällikkö Seppo Juntti perusteli menoleikkauksia.
Henkilöstö- ja talouspalveluiden päällikkö Seppo Juntti perusteli menoleikkauksia.

Lukion puolustaminen nousi ylitse muiden Perniön kuntalaiskuulemisessa tiistaina. Salon sopeuttamisohjelmasta järjestetyssä tilaisuudessa yhteiskoulussa kaikki virkamiehille esitetyt kysymykset koskivat lukiota.

Vajaan sadan oppilaan lukion säilyttämistä perusteltiin muun muassa opetuksen laadulla ja sijainnilla. Esille tuli myös se, että lukion muutto vuosi sitten yhteiskoulun tiloihin on ollut onnistunut ratkaisu talouden ja tilankäytön kannalta.

Sopeuttamisohjelman 10 miljoonan menoleikkauksissa on Perniöstä muitakin kohteita. Hammashoitola aiotaan lopettaa ja terveyskeskuksen vuodeosasto siirtää sairaalanmäelle synnytysosastolta ja lastenosastolta vapautuviin tiloihin.

Perniön hammashoitolassa työskentelee tällä hetkellä yksi työpari, ja 30-paikkaisella vuodeosastolla on 8–10 perniöläistä. Loput potilaat ovat muualta Salosta.