Salon aurinkopaneelitehdas käynnissä

0

Salolainen aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy pääsi aloittamaan tuotannon ennakoitua aikaisemmin. Laitoksen rakentaminen edistyi suunniteltua nopeammin ja koe-eriä päästiin tuottamaan jo huhtikuun lopussa. Varsinainen tuotanto käynnistyi maanantaina.

SaloSolar Oy:n tuotantokapasiteetti on nyt yhdessä vuorossa 25 kW vuorokaudessa, mikä tarkoittaa noin 90–100 paneelia päivässä. Tehdas tuottaa pääsääntöisesti 1,6 neliömetrin kokoisia 265 W paneeleita, mutta koevaiheessa on testattu myös erikoisempien aurinkopaneelien tekemistä. Tällä hetkellä tehdas työllistää 14 ihmistä.

Tavoitteena on lähiaikoina päästä lisäämään tuotantokapasiteettia ottamalla käyttöön myös toinen laminointikone ja siirtymällä vuorotöihin. Pitkän aikavälin tavoitteena SaloSolar Oy:llä on myydä aurinkopaneelien lisäksi myös aurinkopaneelitehtaita.