Seurakuntayhtymien kaatuminen Salon seudulle iloinen uutinen

0
Someron kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Hanna-Liisa Kärki on tyytyväinen, että pakollisia seurakuntayhtymiä ei tule. Somerniemellä asuva Kärki arvioi, että suurissa yhtymissä syrjäkulmien palvelut olisivat olleet vaarassa.

Seurakuntiin odotettiin suurta mullistusta kirkkolain uudistuksen myötä, mutta toisin kävi. Kirkolliskokous tyrmäsi täpärästi uudistuksen, joka olisi pakottanut kaikki seurakunnat liittymään seurakuntayhtymään. Seurakuntakenttää mullistavaa uudistusta ehdittiin valmistella vuosikausia ja sen piti tulla voimaan jo ensi vuoden alussa.

Salon kirkkoherra Timo Hukka iloitsee seurakuntayhtymien kaatumisesta. Hukka sanoo, että Salolle uudistus olisi merkinnyt askelia taaksepäin. Someron kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Hanna-Liisa Kärki on niin ikään hyvillään. Kärki korostaa, että uudistus olisi keskittänyt vallan suurille seurakunnille.

Uudistuksen kaatuminen ei poista seurakuntien talousongelmia. Marttilan kirkkoherra Janne Nurmi painottaa, että muita ratkaisuja on nyt löydettävä paikallisesti tilalle. Nurmen mukaan esimerkiksi pienten seurakuntien taloustoimistot ovat nykypäivän kirkossa liian pieniä.