Auran rantain laulu helkkynyt sata vuotta

0

Varsinaissuomalaisten laulun ensiesityksestä tulee ensi lauantaina sata vuotta. Sitä laulettiin ensimmäisen kerran Varsinais-Suomen nuorisoseurain liiton kesäjuhlissa 27. kesäkuuta 1915.

Maakuntalaulun tekstin on kirjoittanut Väinö Kolkkala, joka käytti nimimerkkiä Väinö Kulo. Sanat syntyivät Helsingin yliopiston Varsinaissuomalaisen osakunnan runokilpailun tuloksena. Sävel on Toivo Niemisen. Varsinais-Suomen liitto teki viime vuonna laulusta uuden videoversion.

Maakuntalaulun merkkipäivänä Varsinais-Suomen liitto järjestää Helsingin yliopiston Varsinaissuomalaisen osakunnan ja Auran kunnan kanssa tapaamisen Auran Koskipirtissä. Varsinais-Suomen nuorisoseurain liiton kesäjuhlat pidettiin sata vuotta sitten Prunkkalassa, joka sijaitsee nykyään Auran kunnassa.