Hannu Pitkäsen kynät palasivat hetkeksi kotiin

0
Kauko Pudaksen persoonallista taidetta on esillä Salon kirjastossa. Teosten kynät ovat alunperin Salosta, Hannu Pitkäsen keräämästä kokoelmasta.
Kauko Pudaksen persoonallista taidetta on esillä Salon kirjastossa. Teosten kynät ovat alunperin Salosta, Hannu Pitkäsen keräämästä kokoelmasta.
Kauko Pudaksen persoonallista taidetta on esillä Salon kirjastossa. Teosten kynät ovat alunperin Salosta, Hannu Pitkäsen keräämästä kokoelmasta.

Salolaisen Hannu Pitkäsen kynäkokoelma päätyy pälkäneläisen Kauko Pudaksen maalauksiin. Pitkäsen yli 100 000 kuivamustekynän kokoelman viime syksynä itselleen hankkinut Pudas kertoo naureskellen, että hänellä on nyt riittämiin materiaalia persoonallisen maalaustaiteensa tekemiseen.
Kynien ohella Pudas on kerännyt melkoisen määrän erilaisia korkkeja. Ennen Pitkäsen massiivista kynäkokoelmaa Pudaksella oli vain nelisen tuhatta kynää. Erilaisia korkkeja oli hieman vähemmän. Nyt hän hyödyntää sekä kyniä että korkkeja osana Lappi-aiheisia maalauksia.
Tekijä laskee, että Salon näyttely on Valkeakoskelta pari vuotta sitten käynnistyneen näyttelykierroksen 22. paikkakunta. Salon jälkeen Pudas vie osan maalauspohjaisista töistään Ylläkselle luontokeskus Kellokkaaseen.
Näyttely Salon kirjastossa on avoinna kesäkuun ajan.