KHO: Osuuskaupan myllyrakennusta ei saa purkaa Salossa

0

Korkein hallinto-oikeus KHO ei hyväksy Suur-Seudun Osuuskaupan entisen myllyrakennuksen purkamista Salossa. KHO on hylännyt osuuskaupan sekä Salon rakennus- ja ympäristölautakunnan valitukset asiassa.
Rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi vuonna 2013 osuuskaupalle luvan Mariankadun korkeiden viljasiilojen vieressä sijaitsevan myllyrakennuksen purkamiseen. Osuuskauppa on halunnut purkaa huonokuntoisen rakennuksen, koska sen korjaaminen tulisi kalliiksi, eikä yrityksellä ole tiloille käyttöä.
Varsinais-Suomen ely-keskus valitti purkuluvasta. Sen mielestä rakennuksen suojelua pitäisi selvittää. Ely-keskus pani samalla suojelua koskevan selvityksen vireille.
Turun hallinto-oikeus katsoi omassa päätöksessään, että purkuluvan myöntäminen nyt saattaisi merkitä rakennettuun ympäristöön sisältyvien perinne- ja muiden arvojen hävittämistä. Siksi se kumosi lautakunnan päätöksen purkuluvasta lainvastaisena. KHO piti hallinto-oikeuden päätöksen voimassa.Osuuskaupan viljavaraston myllyrakennus sijaitsee Mariankadun korkeiden viljasiilojen vieressä.