Koskella syntyi Suomen ensimmäinen kattohaikaravauva

0
Kattohaikaraparin pesintää voi seurata nettikameran avulla.

Kattohaikaraparin pesintää voi seurata nettikameran avulla.

Koskella kuoriutui juhannuksena Suomen ensimmäinen kattohaikaran poikanen. Koskelle muuttaneen haikarapariskunnan pesintä onnistui neljän vuoden yrityksen jälkeen.

– Tämä on sensaatio, oikea jymyjuttu, kun pesintä onnistui ensimmäistä kertaa Suomessa, hehkuttaa koskelainen lintuharrastaja Lauri Laukkanen.

Laukkanen ja muut koskelaiset talkoolaiset rakensivat toukokuussa haikaroille tekopesän. Vanhan sähkötolpan nokkaan kiinnitettiin kuormalava, jolle rakennettu tekopesä houkutteli haikarat pesimään.

Kattohaikaran poikasen tarkasta syntymähetkestä ei ole täyttä varmuutta. Kyseessä on joka tapauksessa juhannusvauva, Laukkanen vahvistaa.

– Näin poikasen kello 8.45 juhannuspäivän aamuna. Ensin näkyi päälaki, ja sitten se pomppasi pystyyn niin, että kohta näkyi koko pää ja kaula.

Laukkanen on seurannut haikaran pesintää viime päivien ajan nettikamerasta, jonka välityksellä hän näki poikasenkin. Kokenut lintuharrastaja aikoo mennä paikalle seuraamaan tilannetta vasta, kun poikanen on kasvanut niin, että siellä on jotain nähtävää.