Hovilan kartanon päärakennus juhlistaa kesää korein kattauksin

0
Tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen suunnittelee monenlaisia käyttötekstiilejä kuten patalappuja.

Hovilan päärakennuksen kesänäyttely esittelee Somerolla värikkäitä juhlakattauksia ja lennokkaita sisustusideoita, jotka ovat pääosin visualisti Matti Vaskelaisen ja vaatesuunnittelija Jukka Rintalan käsialaa. Omat nimikkokattauksensa ovat saaneet myös tanssija Aira Samulin ja taitoluistelija Kiira Korpi. Näyttelyä täydentävät somerolaissyntyisen tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsenin käyttötekstiilit kartanon pakarituvassa ja professori Erik Bruunin klasikkojulisteet kartanon käräjäsalissa.

Eri juhlien äärellä on esillä myös Jukka Rintalan suunnittelemia juhlapukuja. Niitä nähdään Somerolla enemmänkin 18. heinäkuuta, jolloin vietetään Hovilan kesäpäivää muotinäytöksineen. Siihen Rintala etsii malliksi aikuisia naisia.

Unelmia ja juhlan taikaa -näyttely on esillä Hovilan kartanossa 9. elokuuta asti.

Lue lisää lauantain 13.6.2015

lehdestä