Maajoukkuepelaaja Pauliina Vilponen LP Viestiin

0
Pauliina Vilponen (vas.) on esiintynyt Salohallissa viimeksi Suomen maajoukkueen paidassa ottelussa Iso-Britanniaa vastaan.

Seitsemän edellistä lentopallon naisten Suomen mestaruutta voittaneen LP Viestin joukkue kaudelle 2015-2016 on valmis. 13:s ja viimeinen sopimuspelaaja on Suomen maajoukkueen monivuotinen tukipilari, 190-senttinen ja 23-vuotias laitapelaaja Pauliina Vilponen.

Kaksi edellistä kautta Saksan Bundesliigassa pelannut Vilponen on ollut jo pitkään LP Viestin ostoslistalla varsin ymmärrettävästä syystä: Vilponen kun on ainoa suomalainen laitapelaaja, joka vahvistaa LP Viestin aloitusseitsikkoa. LP Viestin oletetussa aloitusseitsikossa on tällä hetkellä kolme ulkomaalaista (Lena Lymareva, Dubravka Rakic ja Tatsiana Mysliuchyk) ja neljä Suomen maajoukkuepelaajaa (Vilponen, Roosa Koskelo, Kaisa Jokinen ja Noora Kosonen).

Onkin varsin perusteltua väittää, että LP Viesti on tasoltaan kirkkaasti kovempi kuin Suomen maajoukkue.

Nakkilasta kotoisin oleva Vilponen on pelannut Suomen liigaa LiigaEurassa ja Hämeenlinnan Pallokerhossa. Vilposen tuo Suomeen ja Saloon paitsi maan paras lentopallo-organisaatio ja kovin joukkue, myös opiskelupaikka Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Pauliina Vilponen (vas.) on esiintynyt Salohallissa viimeksi Suomen maajoukkueen paidassa ottelussa Iso-Britanniaa vastaan.
Pauliina Vilponen (vas.) on esiintynyt Salohallissa viimeksi Suomen maajoukkueen paidassa ottelussa Iso-Britanniaa vastaan.