Perniön museo perustettu rakkaudesta paikallishistoriaan

0
Perniön museon yksi sisustetuista interiööreistä.

Perniön museon syntytarina kertoo innosta ja rakkaudesta paikallishistoriaan. Vuonna 1930 perustettu museo on perniöläisen K. F. Kaarlosen aikanaan johtaman Perniön Maamiesseuran ja sen alaisuuteen perustetun Museo- ja Kotiseutututkimusyhdistyksen aikaansaannos.

Museorakennus on alun perin rakennettu juuri museokäyttöön. Tällä hetkellä 85-vuotiaan museon aukiolosta huolehtii SPR, ja se on yksi Salon kaupungin ylläpitämistä Salon historiallisista SAMU-museoista.

– On niin tärkeää, että museo pysyy pystyssä, toteaa SPR:n Ritva Piironen.

Perniön museo tarjoaa runsaan kokoelman, joka painottuu 1600-1900 -lukuihin. Museo on avoinna 9. elokuutta saakka tiistaisin ja sunnuntaisin klo 13-17.

SPR:n vapaaehtoinen Ritva Piironen on Perniön museon yksi kantavista voimista. Piironen osoittaa A.W. Ranckénin ja Alvar Aallon rakennuspiirustuksia. Lopulta Ranckénin suunnitelma toteutettiin, ja vuonna 1930 Perniön museon päärakennus avautui.