Salo maksaa yrityksille tukea työttömien palkkaamiseksi

0

Salo hakee keinoja työttömyyskulujen hillitsemiseksi. Kolmekymmentä pitkäaikaistyötöntä pääsee salolaisyrityksiin töihin kaupungin maksaman palkkatuen ansiosta.

– Meidän kannattaa ennemmin etsiä keinoja työttömyyskustannusten alentamiseksi  kuin maksaa työmarkkinatukea, Salon kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen sanoo.

Salossa on yli tuhat pitkäaikaistyötöntä, joiden työmarkkinatuesta kaupunki maksaa vähintään puolet. Summa on noin 400 000 euroa kuukaudessa.

Rahanmeno on pannut salolaispäättäjät miettimään, miten kaupunki voisi edistää vuosia työttömänä olleiden työnsaantia. Hyvärisen mukaan palkkatuki on yrityksille kuin pidennetty koeaika kaupungin piikkiin. Palkatut ovat töissä yrityksissä, mutta työnantaja on virallisesti Salon kaupunki.

– Se antaa työttömälle ja työnantajalle mahdollisuuden löytää toisensa ja tutustua toisiinsa kuuden kuukauden ajan, Hyvärinen sanoo.

Kolmekymmentä yritystä saa itse valitsemansa työntekijän ilmaiseksi puoleksi vuodeksi. Työntekijä saa palkkaa noin 2 000 euroa kuussa. Salon kaupunki maksaa puolet ja ely-keskus puolet. Kaupunki vastaa myös lääkärintarkastuksesta ja työterveyshuollosta.