Salon ryhmien puheenjohtajat hyväksyvät demareista eronneen Elovaaran jatkon valtuuston johdossa

0

Salon valtuustoryhmien puheenjohtajat hyväksyvät Jorma Elovaaran ratkaisun jatkaa valtuuston puheenjohtajana, vaikka hän on eronnut SDP:n valtuustoryhmästä ja puolueesta. Laillisia esteitä Elovaaran jatkolle ei ole.

Marjatta Hyttisen (kok.) mielestä Elovaara voi jatkaa valtuuston valitsemana puheenjohtajana. Niin Hyttinen kuin keskustan Timo Lehti pitävät asiaa demarien sisäisenä.

Heikki Tamminen (ps.) pitää Elovaaran ratkaisua yllättävänä. Hän ei kuitenkaan aio painostaa häntä eroamaan, eikä aio esittää sellaista ryhmälleenkään.

Eeva Koskinen (vihr.) pitää outona, että valtuuston puheenjohtaja ajattelee jatkavansa tehtävässään ilman minkäänlaista taustaryhmän tukea. Hän ei kuitenkaan aio puuttua asiaan, eikä usko vihreän valtuustoryhmänkään tekevän mitään.

Vasemmistoliiton Harri Lindholm huomauttaa, että yleensä tällaisissa erotilanteissa luovutaan myös merkittävistä luottamustehtävistä.

– Elovaara on hoitanut tehtävänsä hyvin. Emme aio puuttua demarien sisäiseen asiaan, Lindholm sanoo.

Pertti Vallittu (kd.) toteaa, että valtuusto on valinnut Elovaaran puheenjohtajaksi ja hän saa jatkaa.

– Meillä on häneen täysi luottamus, sanoo Vallittu.

Marjatta Halkilahti (sit.) sanoo tykänneensä aina Elovaaran asiallisesta ja rauhallisesta tyylistä johtaa valtuustoa.

– Hänet on siihen valittu, ja minun puolestani hän saa jatkaa, Halkilahti sanoo.

SDP:n ryhmän puheenjohtaja Saija Karnisto on todennut (SSS 4.6.), että ryhmä jatkaa yhdellätoista valtuutetulla.

Kokoomuksella on Salon valtuustossa 13 paikkaa, keskustalla 12, perussuomalaisilla seitsemän, vihreillä kolme, vasemmistoliitolla kaksi ja kristillisdemokraateilla yksi.