Salon vapaa-ajanlautakunta haluaa herättää taidehankintojen prosenttiperiaatteen

0
Pekka Jylhän Ilo Salon urheilupuistossa on kaupungin näkyvimpiä julkisia taideteoksia.
Pekka Jylhän Ilo Salon urheilupuistossa on kaupungin näkyvimpiä julkisia taideteoksia.

Salon vapaa-ajanlautakunta haluaa herättää henkiin muutaman vuoden jäissä olleen prosenttitaideperiaatteen.

Lautakunta hyväksyi yksimielisesti kulttuuripalvelujen strategian, jossa todetaan, että Salo jatkaa julkisten tilojen viihtyvyyden lisäämistä prosenttitaideperiaatetta toteuttamalla. Periaate tarkoittaa, että rakentamisen tai peruskorjauksen yhteydessä hankitaan taidetta summalla, joka vastaa yhtä prosenttia budjetista.

Periaate otettiin käyttöön vanhassa Salossa 1970-luvulla. Kun vuonna 2011 piti hankkia taidetta Salon uuteen kaupungintaloon, kaupunginhallitus linjasi, että taidehankinnat kirjataan talousarvioon erillisinä rahasummina. Käytännössä tämä tarkoittaa, että joka kerta päätetään erikseen, hankitaanko taidetta vai ei.

Pekka Jylhän Ilo Salon urheilupuistossa on kaupungin näkyvimpiä julkisia taideteoksia.
Pekka Jylhän Ilo Salon urheilupuistossa on kaupungin näkyvimpiä julkisia taideteoksia.