Salosta toivotaan esteetöntä

0
TÄHÄN TULEE KUVATEKSTI

 

Salon kirjastossa on huomioitu hyvin liikuntarajoitteiset ja lastenrattaiden kanssa liikkuvat. Sisäänkäyntiä varten heille on selvästi opastettu ovi, joka avautuu napin painalluksella.
Salon kirjastossa on huomioitu hyvin liikuntarajoitteiset ja lastenrattaiden kanssa liikkuvat. Sisäänkäynti on opastettu, ja ovi on mahdollista avata napin painalluksella.

Salon kaupunki koulutti työntekijöitään ja asianomaisia kartoittamaan rakennetun ympäristön esteitä. Koulutus tilattiin Turun AMK:lta, joka järjesti koulutuksen ulkopuolisille ensimmäistä kertaa. Siihen osallistui valittujen kaupungin työntekijöiden lisäksi vammais- ja vanhusneuvoston sekä Salon SYTY:n edustajia.

Esteettömyyskartoitus on mahdollisten esteiden analysointia ja raportointia. Esteellisyys voi koskea niin liikunta- kuin aistirajoitteisia henkilöitä.

– Kaupungissa on esteitä, joihin pitää vaikuttaa. On muistettava, että esteellisyys koskee meitä kaikkia, eikä vain rajoitteisia henkilöitä. Palveluiden saatavuus auttaa jokaista, toteaa Salon kaupungin vammaistyön esimies Outi Korpelainen.

Korpelaisen kokoama työryhmä aloittaa syksyllä toimensa esteettömyyden parantamiseksi. Kaupungin yleisillä paikoilla on esteettömyyden näkökulmasta niin hyviä kuin huonoja asioita.

– On lukuisia asioita, joihin voidaan vaikuttaa pienellä rahalla tai käyttötarkoituksen muutoksilla. Pienellä panostuksella voidaan saavuttaa suuria etuja, vakuuttaa Salon SYTY:n yhdistyssihteeri Hanna-Maija Virtanen.

Salon kaupungin kuntoutusohjaaja Kirsi Paju (vas.) ja Salon SYTY:n yhdistyssihteeri Hanna-Maija Virtanen osallistuivat kaupungin järjestämään esteettömyyskartoituskoulutukseen. Uimahallin invapukuhuoneeseen on heidän mukaansa hyvät opasteet.
Kuntoutusohjaaja Kirsi Paju (vas.) ja Salon SYTY:n yhdistyssihteeri Hanna-Maija Virtanen osallistuivat kaupungin järjestämään esteettömyyskartoituskoulutukseen. Uimahallin invapukuhuoneeseen on heidän mukaansa hyvät opasteet.

 

Salon uimahallin liukuovet sulkeutuvat liian nopeasti, vaikka itse liukuovet edistävät esteettömyyttä.