Turun telakan risteilijätilaus tietää töitä Saloonkin

0

Turun telakan jättitilaus tarkoittaa Antti-Teollisuuden toimitusjohtaja Kalle Isotalon mukaan yrityksen hyvän työllistämisen jatkumista. Muun muassa hyttiovia valmistavan salolaisen Antti-Teollisuuden toimitusjohtaja oli tyytyväinen kuultuaan Carnival Corporationin miljarditilauksesta.

– Tilauskantamme jatkuu Meyerille Saksaan sekä Turkuun, eli olemme hoitaneet työmme kunnolla. Tilatut laivat ovat isoja, joten ne tarvitsevat myös paljon tuotteitamme, Isotalo kertoo.

Turun telakan tilaus oli myös marttilalaiselle Cancotronicille hyvä uutinen. Tulevat laivat työllistävät Petteri Nurmisen mukaan lattiapinnoitteita ja -materiaaleja valmistavan yrityksen varmasti.

– Alihankkijat kilpailutetaan, niin kuin pitääkin. Mutta telakan tarkoituksena on työllistää kuitenkin mahdollisimman monta alan firmaa. On elintärkeää, että alihankintaverkosto toimii, Nurminen kommentoi.

Hella Lighting Finland Oy:n Target Group Manager Markku Salmi kertoo odottavansa laivaurakan alkamista. Tilaus on salolaisyritykselle tärkeä.

– Olemme selvästi alihankkijaehdokkaana ja pärjäämme kilpailussa varmasti, Salmi iloitsee.

Seppo Niemi työskentelee laivahytin ovien osia särmäävällä taivutusautomaattikoneella Antti-Teollisuudessa. Kuva: SSS/Minna Määttänen