Ässä-ikoni ottaa komennon Kiekkohaissa

0

Jääkiekon miesten II divisioonassa pelaavan Salon Kiekkohaiden uusi päävalmentaja on porilainen Tapio Flinck.

Flinck, 64, tunnetaan parhaiten pitkästä ja menestyksekkäästä pelaajaurastaan Porin Ässissä. Flinck pelasi Ässissä koko uransa ajan (497 pääsarjaottelua vuosina 1969-1984) ja oli voittamassa patapaitojen riveissä kahta Suomen mestaruutta (1971 ja 1978). Flinck edusti Suomea MM-kisoissa 1976.

Valmennusurallaan Flinck on toiminut muun muassa Ässien (1986-1989) ja Joensuun Kiekko-Poikien (1989-1990) päävalmentajana. Lisäksi hän on valmentanut 1990-luvulla Ässien  B-junioreita, ollut apuvalmentajana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ja päävalmentajana alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. 2000-luvulla hän on valmentanut satakuntalaisia divisioonajoukkueita.

Kiekkohaiden ensi kauden joukkue tulee olemaan erittäin omavarainen. Flinck uskoo, että suurin työnsarka ja samalla kehittämismahdollisuus amatöörijoukkueessa löytyy nimenomaan sen amatööriydestä.

– Amatöörijoukkueessa pitää muistaa, että ensimmäisenä tulevat tietysti työ, perhe ja koti. Harrastukset ja vapaa-aika on sitten se paletti, joka koitetaan istuttaa osaksi tuota kokonaisuutta mahdollisimman hyvin. Uskon, että toimintatavoissa ja siinä, miten elämä nivoutuu yhteen jääkiekkoharrastuksen kanssa, on amatöörijoukkueissa vielä paljon kehitettävää. Se on aivan ensimmäinen kehityskohde, Flinck alleviivaa.

– Flinck tuo varmasti sellaista jämäkkyyttä edustusjoukkuetoimintaan, jota ehkä parilla viime kaudella on vähän puuttunut, Kiekkohaiden toiminnanjohtaja Panu Heinistö uskoo.