Humppaa vuorokauden ympäri

0
Humpparallissa tanssivat sulassa sovussa aloittelijat ja kokeneet tanssijat.
Humpparallissa tanssivat sulassa sovussa aloittelijat ja kokeneet tanssijat.
Humpparallissa tanssivat sulassa sovussa aloittelijat ja kokeneet tanssijat.

Salon Raatalassa on humpattu pian viikko putkeen. Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä humpparalli veti paljon kävijöitä huonosta kesäsäästä huolimatta. Viimeiselle päivälle odotettiin yli 700 kävijää.

Kahdeksan vuotta sitten Kimmo Haapanen ja Juha Vähä-Heikkilä halusivat tehdä jotain erityistä houkutellakseen tanssikansaa Saloon. Niin perustettiin humpparalli, eli tanssitapahtuma, jossa on mahdollisuus tanssia vuorokauden ympäri seitsemän päivän ajan. Iltaseitsemästä aamuyhteen ihmisiä tanssittaa kolme eri orkesteria, ja päiväsaikaan tanssimusiikkia soitetaan levyltä.

Humpparallissa tanssitaan muitakin tansseja kuin humppaa, mutta yksi tapahtuman odotetuimmista tansseista on humppaspurtti. Humppaspurtissa tanssitaan humppaa ilman taukoja. Tahti ei saa missään vaiheessa katketa. Viimeisenä iltana humppaspurtin on tarkoitus kestää 45 minuuttia.

Humpparalliin saapuu vuosittain vakikävijöitä ja uusia kasvoja. Hely Sainio-Lehtovirta ja Jyrki Lehtovirta ovat tapahtumassa jo kuudetta kertaa.

– Hyvä tunnelma, mukavat ihmiset ja tietysti tanssi, pariskunta tiivistää humpparallin parhaita puolia.