Kunnari muuttaisi hattaran betoniksi

0
Mikko Esko ja Olli Kunnari esiintyivät Suomen paidassa Salohallissa jo kymmenen vuotta sitten Euroopanliigassa. Nähdäänkö kaksikko syyskuussa taas Salohallissa samaan aikaan?

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomen menestynein maajoukkue globaalissa palloilulajissa.

Joukkue on vakiinnuttanut tasonsa Euroopan kymmenen parhaan maan joukossa ja vakiovieraana EM-tasolla. Viime syksynä Puolassa joukkue taisteli 5 000 suomalaisen kannustamana MM-kisojen jaetulle yhdeksännelle sijalle yhdessä Serbian kanssa. Edellä oli vain neljä Euroopan maata.

Joukkue valittiin ansaitusti Vuoden joukkueeksi ja päävalmentaja Tuomas Sammelvuo Vuoden valmentajaksi. Suomalainen lentopallo ei ollut koskaan aiemmin ollut niin kirkkaiden valojen edessä. Unelma Rion olympialaisista sai vahvan betoniperustan.

Nyt viime syksyn ja talven muistot ovat enää vain muistoja, ja olympiaunelma on muuttumassa kovasta, mutta realistisesta tavoitteesta kasaksi hentoa hattaraa.

Suomi pelasi eilen illalla päättyneessä Maailmanliigassa samassa alkulohkossa Belgian, Hollannin ja Portugalin kanssa. Portugali kaatui neljä kertaa, mutta Suomi hävisi kaikki kahdeksan kohtaamista Belgialle ja Hollannille. Vaikka Belgia ja Hollanti ovatkin tekemässä paluutaan kohti maanosan huippua ja ovat jo ohittaneet Suomen, on saldo lohduton.

Sammelvuo ei ole saanut paikattua kahden maajoukkueen emerituskonkarin Mikko Eskon, 37, ja Olli Kunnarin, 33, jättämiä aukkoja kokoonpanossa. Eskon menetys on tehnyt Eemi Tervaportista ykköspassarin, mutta hänen tuekseen ei ole löytynyt kakkospassaria, joka haastaisi Tervaportin aseman ja ennen kaikkea toisi Sammelvuolle mahdollisuuden taktisiin vaihtoihin.

Kunnarin merkitys maajoukkueelle ymmärrettiin viimeistään MM-kisoissa. Muutama viikko kisojen jälkeen kaksi kotimaisen Mestaruusliigan päävalmentajaa luettelivat kauden avausinfossa yleispelaajia, jotka olivat pelanneet Kunnaria paremmin MM-kisoissa. Kaksikko löysi nopeasti yhteisymmärryksen nopeasti kolmesta nimestä, neljäskin löytyi pienen miettimisen jälkeen, mutta viidettä kumpikaan ei osannut sanoa. Vammalan Lentopalloa edustava ”peippimaisteri” kuului viime syksynä maailman eliittipelaajien joukkoon.

– MM-kisojen Kunnari oli omassa roolissaan lähempänä maailman absoluuttista huippua kuin kukaan suomalainen suurissa palloilulajeissa vähään aikaan, kaiken nähnyt lentopallotoimittaja Jari Perkiö tiivisti kolme viikkoa sitten Urheilusanomissa.

Sitä ei kai kukaan olisi osannut ennustaa, että Suomen tulokset romahtaisivat Kunnarin poistuessa näin rajusti. Suomesta ei vaan yksinkertaisesti löydy yhtä monipuolista ja taitavaa yleispelaajaa niin massiiviseen rooliin, joka Kunnarilla viime vuosina on ollut.

EM-kisojen alkuun on enää kolme kuukautta. Suomi kohtaa alkulohkossa Venäjän, Serbian ja Slovakian. Tällä hetkellä odotusarvo on se, että Suomi voittaa alkulohkossa korkeintaan yhden ottelun, pääsee niukasti neljännesvälieriin, jossa odottaa joko Italia tai Ranska.

Suomi kaipaakin nyt kipeästi Kunnaria. Olisiko paras ylipuhuja ensi kauden joukkuekaveri Mikko Esko?

Jos Kunnari ja Esko nähdään 18. ja 19. syyskuuta Salohallissa Suomen paidassa harjoitusmaaottelussa MM-pronssimitalistia Saksaa vastaan, hattara muuttuu takaisin betoniksi.

Mikko Esko ja Olli Kunnari esiintyivät Suomen paidassa Salohallissa jo kymmenen vuotta sitten Euroopanliigassa. Nähdäänkö kaksikko syyskuussa taas Salohallissa samaan aikaan?
Mikko Esko ja Olli Kunnari esiintyivät Suomen paidassa Salohallissa jo kymmenen vuotta sitten Euroopanliigassa. Nähdäänkö kaksikko syyskuussa taas Salohallissa samaan aikaan?