Lähes 25 000 hyödyntää työttömyysturvan suojaosaa

0

Työttömyysturvan 300 euron suojaosa on tuottanut odotettua tulosta. Lähes 25 000 työtöntä on ottanut lyhytaikaista työtä vastaan.

Vuoden 2014 alusta käyttöönotettu työttömyysturvan suojaosa mahdollistaa pienimuotoisen työnteon ilman, että se vaikuttaa työttömyysturvaan millään tavalla.

– Havainto on, että suojaosa on toden totta lisännyt sellaisten henkilöiden määrää, jotka saavat soviteltua työttömyysetuutta. Tämä tarkoittaa, että henkilö saa pientä palkkaa ja sen lisäksi työttömyysetuutta, vahvistaa Kelan etuuspäällikkö Heli Kauhanen.

Lukumääräisesti lisäys on ollut huomattava, ja Kauhasen mukaan vaikutukset ovat nähtävissä. Vuoden 2014 toukokuussa yhteensä 20 000 suomalaista hyödynsi 300 euron suojaosaa. Tämän vuoden toukokuussa suojaosaa hyödyntäviä oli 4 000 enemmän.

– Nousua selittää vähän työttömyyden kasvu. Kaiken kaikkiaan noin 11 prosentilla työttömistä on myös työtuloja, lisää Kauhanen.

Myös Salon alueen Työttömät ry:n puheenjohtaja Riitta Virtanen kokenut suojaosan positiivisena asiana.

– Työttömyysturvan suojaosa on ollut ehdottomasti hyvä juttu. Se kaventaa työttömien passiivisuutta. 300 euroa on meille kaikille iso juttu.

Lue lisää Salon Seudun Sanomista 2. heinäkuuta.