Salo kiinnostaa – Viro värvää it-osaajia Suomesta

0

Haluatko astua tulevaisuuteen, kysytään Work in Estonia -työnvälityssivustolla. Viro kampanjoi houkutellakseen suomalaisia it-osaajia töihin Viroon.

Kymmenet virolaiset tieto- ja viestintätekniikan yritykset haluavat suomalaisia it-osaajia.

– Töitä on tarjolla sadoille työntekijöille. Virossa on tosi kova pula it-osaajista, ja maa satsaa nyt kovasti rekrytointiin Suomessa, kansainväliseen työnvälitykseen erikoistunut asiantuntija Tomi Puranen Varsinais-Suomen te-toimistosta kertoo.

Viron elinkeinoelämän edistämissäätiö Enterprise Estonia kävi Salossa kesäkuussa jo ennen kuin Microsoft oli ilmoittanut aikeistaan sulkea Salon yksikkönsä.

– Salon tilanteesta ollaan kiinnostuneita, ja kiinnostus lisääntyy ilman muuta, Puranen arvioi.

Viro avasi keväällä työnvälityssivuston ulkomaalaisille työnhakijoille. Tarkoitus on värvätä etenkin tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijoita. Kampanja jatkuu lokakuussa rekrytointimessuilla Turussa, Helsingissä ja Tampereella.

Varsinais-Suomen te-toimisto selvittää parhaillaan, moniko suomalainen it-osaaja voisi olla halukas työskentelemään Virossa. Elokuussa Tomi Puranen menee Tallinnaan kertomaan, minkälaisia osaajia Suomessa olisi tarjolla.

– Ulkomailla pystyy säilyttämään ammattitaitonsa, työkykynsä ja motivaationsa, jos ammattitaitoa vastaavaa työtä ei Suomesta löydy. Kun työmarkkinatilanne Suomessa paranee, voi palata takaisin entistä kokeneempana työntekijänä, Puranen perustelee.

Virolaiset yritykset arvioivat tarvitsevansa lähivuosina jopa 4 000 tieto- ja viestintätekniikan ammattilaista.