Salon seudun kolmikko mukana nuorten EM-kisoissa

0
Perttelin Peikkojen Elina Kakolla on hyvä mahdollisuus edetä EM-finaaliin.
Perttelin Peikkojen Elina Kakolla on hyvä mahdollisuus edetä EM-finaaliin.
Perttelin Peikkojen Elina Kakolla on hyvä mahdollisuus edetä EM-finaaliin.

Yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut alkavat torstaina Ruotsin Eskilstunassa. Suomen joukkueen 54 urheilijasta kolme on Salon seudulta: korkeushyppääjä Elina Kakko sekä seiväshyppääjät Tommi Holttinen ja Wilma Murto.

Ensimmäisenä tulessa on Vilpasta edustava Murto, jonka karsintakilpailu alkaa torstaina kello 19.20 Suomen aikaa.

Yleisurheilusivusto etusuora.comin tekemän ennätysvertailun mukaan Murron kaksi viikkoa sitten ylittämä 420 on kuudenneksi paras. Murrolla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet tehdä uusi ennätys, sillä hallikaudella ylittyi peräti 440. Finaaliin mielii myös hallissa 432 ja ulkona 416 ylittänyt Oulun Pyrinnön Elina Lampela.

Naisten seipäässä kovin ennätys on Venäjän Alyona Lutkovskayalla (461). Finaali on vuorossa lauantaina.

Someron Esaa edustava Holttinen aloittaa miesten seipään karsinnassa perjantaina kello 11. Holttisen ennätys 495 toi hänelle rimaa hipoen kisapaikan. Finaalipaikka olisi jymy-yllätys, vaikka hän tekikin esimerkiksi Someron Seiväskarnevaaleilla hyviä yrityksiä korkeudesta 505. Holttinen on kuitenkin ennätysvertailussa vasta 22:s.

Suomella on lajissa kuitenkin mitalisauma, sillä Tomas Weckstenin ja Niko Koskisen 530 on tilaston jaetulla neljännellä sijalla.

Suomen joukkueen virallinen tavoite on kahdeksan pistesijaa, joten seiväshyppääjät saattavat täyttää jo kohtalaisilla suorituksilla puolet tavoitteesta. Kahdeksan vuotta sitten Someron Esan Minna Nikkanen voitti 19-vuotiaiden EM-kultaa.

Perttelin Peikkojen Elina Kakko aloittaa oman urakkansa perjantaina kello 11.50. Nuorten arvokisakonkariksi luettava Kakko on kaksi vuotta vanhalla ennätyksellään 183 vertailun yhdeksäs. Ykkösenä on Iso-Britannian Morgan Lake (194). Kakko on tällä kaudella ylittänyt hallissa 180 ja ulkona 174.