Ripustetut pyykit sytyttivät saunan Somerolla

0

Omakotitalon sauna syttyi tuleen lauantaiaamuna Someron Haalintiellä. Sauna sijaitsi 1,5-kerroksisen rintamamiestalon ensimmäisessä kerroksessa. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Matti Schwartzin mukaan palossa ei sattunut henkilövahinkoja.

– Asukas oli laittanut pyykkejä kuivumaan saunaan, jonka myötä palo syttyi ja levisi. Paikalle saapuneet yksiköt saivat palon rajattua saunatiloihin purkamalla saunan seinämää sekä saunatilojen ja yläkerroksen välipohjaa.

Ensihoitajat tarkistivat pelastuslaitoksen paikalle hälyttäneen asukkaan kunnon. Saunapalo saatiin sammutettua nopeasti pelastuslaitoksen saavuttua paikalle.

Vaikka palo saatiin rajattua saunatiloihin, savuvahinkoja on ympäri noin 80 neliön kokoista omakotitaloa.