Teijon meriklusterilta tulossa lisää hyviä uutisia

0

Teijon meriklusterilta on tulossa lisää hyviä uutisia Teijon telakan ja Marine Alutechin äskettäin julkistettujen jälkeen. Marine Alutech on allekirjoittamassa tänä vuonna aiesopimusta Eurooppaan.
– Se on samaa kokoluokkaa kuin Omaniin saatu tilaus, toimitusjohtaja Niko Haro kertoo.
Marine Alutech avasi äskettäin tien Lähi-idän markkinoille, kun Omanin poliisi tilasi teijolaisyritykseltä 14 Watercat K13 FIC -venettä.
– Se on suurin vientihanke tähän mennessä, Haro kuvailee tilausta.
Yrityksessä painetaan nyt töitä täysillä. Noin 70 ihmistä työllistävä Marine Alutech hakee myös jonkin verran vahvistusta työntekijäkaartiin. Haussa on tuotantopäällikkö ja kaksi suunnittelijaa.
Yhteensä Teijon telakka ja Marine Alutech työllistävät alueella noin sata ihmistä. Lisäksi töitä poikii alihankkijoille.

Marine Alutechin merivoimilta saatu tilaus on työllistänyt yritystä jo jonkin aikaa. Uusi tilaus Lähi-itään tietää, että työtahti säilyy kiireisenä. Toimitusjohtaja Niko Haro sanoo, että yritys lisää hiukan työvoimaa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

 

 

 

Teijon veneteollisuus työllistää muun muassa sähköasentaja Karl Hanssonin, joka sanoo leikkisästi painavansa haalarit päällä seitsemän kiloa enemmmän, niin paljon hänellä on taskuissaan mukana erilaisia tarvikkeita. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo