Vilppaan kasvatti Sofia Pelander siirtyy Norrköpingiin

0
Sofia Pelander on Salon korien kasvatti.

Tasan kuukausi sitten naisten Korisliigassa pelaava Hyvinkään Ponteva tiedotti hankkineensa Vilppaan kasvatin Sofia Pelanderin joukkueeseensa.

Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, sillä Ruotsin pääsarjassa pelaava Norrköping Dolphins tiedotti torstai-iltana hankkineensa elokuussa 23 vuotta täyttävän maajoukkuesentterin ensi kauden kattavalla sopimuksella. 190-senttisen Pelanderin oli tarkoitus toimia Pontevassa toisen maajoukkuesentterin Taru Tuukkasen ”äitiyslomansijaisena”.

– Sofia tulee auttamaan meitä suuresti korien alla. Hän pelaa kovaa ja on hyvä pick and roll -pelaaja. Tarvitsimme juuri hänenlaisensa pelaajan, Dolphinsin päävalmentaja Jesper Sundberg kommentoi tuoreinta hankintaansa seuran nettisivuilla.

21 naisten maaottelua pelannut Pelander vietti viime kauden Tshekissä lääketieteen opiskeluiden ja koripallon parissa. Hän pelasi Basket Slovankan joukkueessa, kahden pisteen ja kahden levypallon keskiarvoilla.

Ennen Tshekin kautta Pelander edusti Turun Rientoa niin I divisioonassa (2010–2012) kuin Korisliigassa (2012–2014). Kaudella 2012–2013 vuoden tulokkaaksi valittu Pelander on pelannut 56 liigaottelua 10,2 pisteen ja 7,1 levypallon keskiarvoilla.

Sofia Pelander on Salon korien kasvatti.
Sofia Pelander on Salon korien kasvatti.