Kuha on vähentynyt Kiskon Kirkkojärvessä

0

Kiskon Kirkkojärvellä tällä viikolla tehty koekalastus vahvistaa paikallisten kalamiesten näppituntumaa: kuhaa on aiempaa vähemmän. Viisi vuotta sitten tehdyssä koekalastuksessa kuhakanta oli vahva ja pientä kuhaa järvessä paljon.

– Sattumallakin on koekalastuksessa aina osuutensa, mutta pientä kuhaa oli nyt huomattavasti vähemmän kuin edellisessä koekalastuksessa, toiminnanjohtaja Chris Karppinen L-S Kalatalouskeskuksesta kertoi kahden päivän tulosten perusteella. Kalastus jatkuu torstaina.

Karppisen mukaan kuhien vähentyminen voi johtua kalastuksesta, koska isojen kuhien verottaminen syö poikastuotantoa. Toinen selitys on kantojen luontainen vaihtelu. Esimerkiksi tänä vuonna kuhan lisääntymistä verotti kylmä sää.

Kiskon Kirkkojärvi on rehevä järvi ja se todettiin myös koekalastuksessa: särkikalojen osuus oli kahden ensimmäisen päivän perusteella suuri. Petokaloja saisi olla enemmän, koska ne pitäisivät särkikalakannan kurissa.Koekalastuksessa Kirkkojärvestä nousi paljon särkikalaa, mutta myös ahventa ja kuhaa.