Salon seudun urheilijoilla vilkas lauantai Kalevan kisoissa – kumpikin ottelija keskeytti

0

Porissa käytävien yleisurheilun Kalevan kisojen lauantaina urheili ja urheilee yhteensä yhdeksän seudun urheilijaa.

Lauantain aamupäivän karsintakilpailuihin osallistui kuusi seudun urheilijaa.

Kahden vuoden takainen Suomen mestari Miia Kurppa loukkasi polvensa perjantaina korkeushypyssä ja joutui keskeyttämään.
Kahden vuoden takainen Suomen mestari Miia Kurppa loukkasi polvensa perjantaina korkeushypyssä ja joutui keskeyttämään.

Naisten seiväshypyssä Salon Vilppaan Wilma Murto ja Someron Esan Minna Nikkanen selvittivät karsinnan yhdellä hypyllä ja ylityksellä 365:stä. Kolmas edustaja Vilppaan Laura Sirkiä jäi 310:een ja karsiutui.

Miesten korkeudessa kauden kärkitulosta 217 pitävä Vilppaan Samuli Eriksson ylitti 197 ensimmäisellään ja se riitti finaalipaikkaan. Kalevan kisojen ensikertalainen, Vilppaan Iiro Isokääntä jäi tulokseen 190 ja karsiutui. 16-vuotias Isokääntä olisi tarvinnut finaalipaikkaan sentin parannuksen ennätykseensä 196.

Naisten moukarissa Someron Esan niinikään 16-vuotias ensikertalainen Johanna Witka heitti 54,15, ja jäi reilun metrin ennätyksestään. Finaaliin olisi tarvittu lähes 60 metrin kaari.

Lauantaina tulessa oli myös naisten seitsenottelussa Perttelin Peikkojen Elina Kakko, joka oli ennen päätöslajia 800 metrin juoksua kokonaistilanteessa yhdeksäntenä. Kakko kuitenkin keskeytti ottelun. Avauspäivän jälkeen kahdeksantena ollut Vilppaan Miia Kurppa joutui keskeyttämään jo aiemmin polvi-, nilkka- ja kyynärpäävammojen takia.

Lauantain suurin mitaliodotus kohdistuu kello 18.30 alkavaan miesten seiväshypyn finaaliin, jossa hyppää kaksi esalaista: kauden kotimainen tilastokärki Eemeli Salomäki ja nuori lupaus Tommi Holttinen.

Päivitetty 17.08: Kakon keskeytys.