Salossa mielenilmaus pakolaisten vastaanottokeskusta vastaan

0
Halikon sairaalan alueelle on kaavailtu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.
Halikon sairaalan alueelle on kaavailtu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.
Halikon sairaalan alueelle on kaavailtu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Salossa järjestetään tulevana sunnuntaina mielenilmaus Märynummelle, Halikon sairaalan kiinteistöön, suunniteltua pakolaisten vastaanottokeskusta vastaan. Tapahtuma alkaa torilla kello 15. Siihen ei liity marssia.

Yksi  järjestäjistä on salolainen Jani Salomaa, Salon perussuomalaisten varapuheenjohtaja, varavaltuutettu sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Salomaan Facebook-sivulleen tiistai-iltana luoma tapahtumailmoitus on saanut lyhyessä ajassa runsaasti huomiota.
Salomaa sanoo, että mielenilmaisua suunnitellaan yhdessä Märynummen kyläläisten kanssa. Viitisenkymmentä kyläläistä kokoontui tiistai-iltana paloasemalle epävirallisesti  keskustelemaan vastaanottokeskuksesta.

– Tällaisille tiloille on muutakin käyttöä, esimerkiksi vanhuspalveluissa. Suomessa ja Salossa on älytön määrä hädänalaisia vanhuksia ja lapsiperheitä. Ensin oman kansan hädänalaiset on saatava avun piiriin ennen kuin tuodaan ulkoa, Salomaa sanoo.

Salomaan mukaan mielenilmaisu ei liity turvapaikanhakijoihin, vaan päättäjiin ja systeemiin, joissa on vika.

Salon torilla aiotaan järjestää myös mielenilmaus suvaitsevaisuuden puolesta sunnuntaina. Sen on tarkoitus alkaa puoli tuntia ennen vastaanottokeskusta vastustavaa mielenilmaisua.

Viime viikonloppuna Forssassa järjestettiin samaan aikaan pakolaisten hätämajoitusta vastustavat ja puoltavat mielenosoitukset. Salomaa ei olisi yllättynyt, jos torille ilmaantuu myös vastapuolen mielenilmaisijoita.