SPR tutkii vastaanottokeskuksen perustamista Halikon sairaalaan

0

Suomen Punainen Risti tutkii, voisiko Halikon sairaalan kiinteistöön perustaa nopealla aikataululla uuden vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille ja pakolaisille.
SPR:n Varsinais-Suomen piiri on etsinyt maakunnasta paikkaa kolmannelle vastaanottokeskukselle sisäministeriön ja maahanmuuttoviraston toimeksiannosta. Syynä on maahanmuuttajien määrän kasvu.
SPR:n Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikön Tommi Virtasen mukaan Turun vastaanottokeskus on täynnä, ja ihmisiä on ylipaikoilla. Viime syksynä suljettu Punkalaitumen keskus avattiin kesällä uudelleen 150-paikkaisena, ja sitä laajennetaan pian 200-paikkaiseksi.
– Maahanmuuttoviraston tavoitteena on, että jos uusi vastaanottokeskus perustetaan, se tulisi olla heti 200-paikkainen. Tarvitsemme noin tuhat neliömetriä vapaata tilaa. Tiedossamme on, että Halikon sairaalassa on tyhjiä tiloja, mutta siellä on myös sairaalatoimintaa, Tommi Virtanen kertoo.
Vastaanottokeskuksen on mahdollista toimia myös siten, että osa ihmisistä asuu itse keskuksessa ja osa on hajasijoitettu lähiympäristöön normaaleihin vuokra-asuntoihin. Tämä olisi mahdollista myös Salon seudulla.Halikon sairaala